DeddeHome

Cam Balkon Nasıl Temizlenir ?

Cam Balkon Montaj Sonrasında Hemen Temizlenebilir Mi?

Konuya buradan başlamakta fayda var. Cam balkonlar montaj sonrasında hemen temizlenmez. Çünkü cam balkon uygulamasında yoğun miktarda silikon ve mastik adını verdiğimiz yapıştırıcı malzeme kullanılmaktadır. Silikon; cam balkon fitillerinin cama yapışmasında, cam balkon profilinin balkonunuza oturmasında ve oluşabilecek boşlukların kapatılmasında kullanılmaktadır. Silikon, sıvı halde uygulanır ve kısa sürede katılaşarak donar. Fakat tam olarak katılaşması ve görevini yerine getirebilmesi için 24 saate ihtiyacı vardır. Bu nedenle cam balkon montajından sonra temizlik için 24 saat beklemenizde fayda vardır. Böylece silikonlar donacak ve su ile temas etmesi halinde bile yapısı bozulmayacaktır.

24 saatlik süre benim için çok diyenler için ise; en azından bir kaç saat geçmesini bekleyerek sadece nemli bezle balkonunuzun camlarını yüzeysel silmenizde sakınca yok. Fakat zorunlu haller dışında bu uygulamadan da kaçınmanızı öneririz.

Cam Balkon Temizlerken Kullanılabilecek Ürünler

Buhar Makinesi: Tüm evinizi mikroplar ve bakterilerden kimyasal kullanmadan arındırmak için kullanabileceğiniz buhar makineleri ile cam balkonlarınızı da temizleyebilirsiniz. Piyasada bulunan tüm buhar makinelerinde camlar için özel aparatlar bulunmaktadır. Bu aparatlar ile cam balkonunuzun camlarını kolaylıkla tertemiz hale getirebilirsiniz. Bu uygulama ile hem zamandan hemde kullanacağınız su miktarından büyük ölçüde tasarruf edebilirsiniz.

Çift Taraflı Cam Silici: Son günlerde sıkça karşımıza çıkan ürünlerden bir tanesi de mıknatıslı çift taraflı cam silici adında olan üründür. Bu ürün de cam balkonlarınızın temizliğinde kullanabileceğiniz ürünlerden biridir. Fakat cam balkonların katlanabilir özellikte olması bu ürünün esas amacında kullanılmasının önüne geçmektedir.

Arkası Bezli Cam Sileceği: Pek çok ev hanımının ve iş yerinin cam yüzeylerini silmek için kullandığı oldukça kullanışlı bir üründür. Uzayabilen sapı sayesinde hem ulaşılması zor olan bölgelere ulaşabilir, hemde güvenliğiniz açısından sandalye, merdiven gibi ek araçlara ihtiyaç duymazsınız.

Mikro Fiber Cam Bezleri: Son yıllarda hayatımıza giren mikro fiber teknolojisiyle üretilen cam bezlerini kullanarak, cam balkonunuzun ve pencere camlarınızı leke ve iz bırakmadan kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Eski usul; penye, atlet ya da çarşaflardan elde ettiğimiz bezler camlar üzerinde iz ya da tortular bırakır. Bu izler güneş ışığı ya da aydınlatma ışığı yansıdığı zaman belli olur. Fiber bez kullanarak bu izleri en aza indirebilir ve yaptığınız temizliğin daha düzgün olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, mikro fiber bez harici kullanılan bezler cam ve profil üzerinde kılcal izler bırakabilmektedir. Buda uzun yıllar sonrasında çirkin bir görüntü oluşturabilmektedir. Bu nedenle; cam balkonunuzu yıllar sonra da ilk günkü gibi kullanmak istiyorsanız temizliğinde mikro fiber bezleri tercih etmelisiniz.

Gazete, kağıt, vb. Eski Usul Cam Temizleme Araçları: Nemli camları gazete parçaları ile silmek çok daha zahmetsiz bir biçimde camı pırıl pırıl yapacaktır. Fakat gazete camın üzerinde kılcal çizikler bırakır. Bu çiziklerde zaman geçtikçe çirkin bir görüntü oluşturur. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmanızı öneririz.

Cam Sil, Deterjan, vb. Ürünler: Yıllardır kullanılan camsil ve cam temizliği için kullanılan kimyasal ürünler cam balkon camlarınızın temizliği için de sorunsuzca kullanılabilir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken iki önemli konu vardır. Birincisi; kullanmış olduğunuz kimyasal ürünün kaliteli olması gerekmektedir. Çünkü bu tür ürünler camın üzerinde tortular bırakmaktadır. Bu tortular da zamanla camlarınızın matlaşmasına neden olur. Fakat kaliteli ürünler kullanmanız halinde bu sorunun önüne geçersiniz. İkinci konu ise; bu tür ürünleri cam balkonunuzun alüminyum profiline doğrudan temas ettirmekten kaçınmalısınız. Çamaşır suları, deterjanlar zamanla profilinizin rengini soldurabilir ya da doğrudan profil üzerinde ki boyanın yapısını bozabilir. Bu da zamanla görüntü kirliliğine yol açacaktır.

Sirke: Her türlü cam temizliğinde bir miktar sirke kullanabilirsiniz. Sirkenin anti bakteriyel özelliğinin yanı sıra; bir kap suya bir kaşık sirke karıştırdığınız zaman camlarınız çok daha parlak görünecek ve kolay kolay buğulanma yapmayacaktır.

 

Yüksek Standartlarda İşlere İmza Atıyoruz!

Dedde Home, güvenilir yaşam alanı projeleri tasarlamakta ve üretmektedir

YUKARI